Promovare


Pentru promovarea proiectului "Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide", proiect co-finantat de Uniunea Europeana, Beneficiarul a avut in vedere elaborarea unei Strategii de comunicare care are rolul de a informa locuitorii judetului Giurgiu asupra obiectivelor proiectului si mai ales de a prezenta avantajele colectarii selective a deseurilor solide.

O prima etapa in implementarea strategiei de comunicare a constituit-o organizarea primei campanii de constientizare la nivelul judetului Giurgiu.

In acest sens, in perioada 29 martie -31 mai 2011 au fost organizate 3 conferinte de promovare a proiectului in orasele Giurgiu, Bolintin Vale si Mihailesti, evenimente la care au fost invitati sa participe atat primarii care alcatuiesc Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara si al caror sprijin este esential pentru succesul acestui proiect, cat si autoritati de mediu, reprezentantii institutiilor de invatamant, consultantii si contructorii care fac parte din echipa de implementare a proiectului, jurnalisti din mass media locala.

Pentru a evalua gradul de informare al participantilor la cele 3 evenimente cu privire la acest proiect, organizatorii au aplicat chestionare invitatilor. Rezultatele analizei acestor chestionare arata ca, in principal, primarii si reprezentantii autoritatilor locale sunt familiarizati cu obiectivele acestui proiect, cunosc organismul care raspunde de implementarea investitiei la nivelul judetului, recunosc cateva simboluri grafice care au legatura cu proiectul si cunosc cateva din avantajele implementarii acestuia.

Desi rezultatele sondajului sunt pozitive, totusi este necesar ca efortul de informare publica sa fie sustinut in continuare la nivelul judetului, mai ales avand ca tinta publicul larg, pentru ca numai prin educarea si constientizarea populatiei de a proteja mediul si de a contribui la colectarea selectiva a deseurilor se vor putea obtine rezultatele dorite ca urmare a implementarii acestui proiect.

In vederea derularii primei campanii de constientizare, Unitatea de Implementare a Proiectului a realizat materiale publicitare care au fost afisate si distribuite participantilor la cele 3 evenimente.

Prezentarile sustinute in cadrul celor 3 conferinte de informare publica sunt prezentate mai jos:

Concursul "Salveaza Mediul! Recicleaza"

Consiliul Judeţean Giurgiu a organizat in perioada 18-31 mai 2011 concursul de desene si creatie machete cu tema “SALVEAZA MEDIUL!RECICLEAZA!” la care au fost invitati sã participe toti elevii scolilor generale din judetul Giurgiu.

Scopul acestui concurs a fost acela de a constientiza copiii cu privire la importanta protectiei mediului inconjurator, prin colectarea organizata a deseurilor solide in vederea recilarii lor sau depozitarii in zone special amenajate de autoritatile locale (gropi ecologice).

Concursul s-a organizat ca un eveniment special care marcheaza incheierea primei campanii de constientizarea a Proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Giurgiu”, proiect co-finantat de Uniunea Europeana si implementat de Consiliul Judetean Giurgiu prin Unitatea de Implementare a Proiectului.

Toti elevii care au participat la acest concurs au pregatit un desen si o macheta din deseuri solide avand ca tema colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea acestora in vederea ocrotirii naturii.

Premierea castigatorilor a avut loc in ziua de 2 iunie, incepand cu ora 12,30 in fata Consiliului Judetean Giurgiu. S-au acordat 5 premii (premiul I , premiul II, premiul III si 2 mentiuni) elevilor a caror lucrari au fost declarate castigatoare de catre organizatori, toti ceilalti elevi au primit diploma de participare si materiale informative despre proiect. Talentul copiilor a fost rasplatit cu premii substantiale constand in 2 i-pod-uri, 1 aparat foto digital Sony, 1 camera video JVS si marele premiu 1 tableta Wii!

Giurgiu, 29 martie 2011

Prima conferinta organizata in orasul Giurgiu de reprezentantii Unitatii de Implementare a Proiectului a fost deschisa de dl Presedinte al Consiliului Judetean Giurgiu – Dumitru Beianu, care a tinut sa precizeze importanta implementarii cu succes a acestui proiect la nivelul judetului, enumerand cateva din avantajele pe care locuitorii le vor avea dupa finalizarea lucrarilor. Au luat cuvantul, pe rand, reprezentantii Unitatii de Implementare a Proiectului, reprezentantii consultatilor de asistenta tehnica si supervizarea lucrarilor, care au explicat audientei principalele obiective ale proiectului, prezentand contractele care au fost semnate sau sunt in curs de semnare ca baza pentru implementarea proiectului. Au fost enumerate sursele de finantare ale acestui proiect si s-a apreciat atat cofinantarea acordata de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, dar si sumele considerabile cu care a contribuit si bugetul local pentru realizarea acestei investitii.

Ca urmare a primei conferinte de informare publica au aparut stiri pozitive in presa locala (Cuvantul Liber, Giurgiu Expres,Giurgiuveanul, Saptamana Giurgiuveana, Valahia TV).

Filmul care s-a difuzat la televiziunea locala ca urmare a conferintei de informare organizata la Hotel sud in Giurgiu poate fi vizionat accesand linkul http://valahiatv.ro/2011/03/29/depozitul-ecologic-un-nou-pas/

top page

Bolintin Vale, 14 aprilie 2011

Cel de al doilea eveniment de promovare a fost prezentat in orasul Bolintin Vale, ocazie cu care au fost prezentate obiectivele proiectului, contractele semnate si cele care se vor semna in perioada urmatoare, sursele de finantare si avantajele implementarii investitiei in judetul Giurgiu. In a doua parte a evenimentului au fost discutii deschise intre reprezentatii Unitatii de Implementare si primarii comunelor din zona, cu privire la modalitatile concrete de derulare a lucrarilor dar mai ales de operare dupa finalizarea investitiilor.

top page

Mihailesti, 31 mai 2011

A treia conferinta de informare publica a fost organizata la Mihailesti si a constat, in principal, in prezentarea obiectivelor proiectului, a contractelor acestuia, a surselor de finantare si a avantajelor implementarii acestei investitii la nivelul judetului Giurgiu. Au luat cuvintul doamna Simona Dumitrescu, manager de contract in cadrul UIP, dl Charles Lauzon, team leader al echipei de asistenta tehnica pentru managementul proiectului (Acciona Ingineria si Romair Consulting) si dl Ioan Stefanescu, team leader al echipei de supervizare (Hill International).

In a doua parte a evenimentului au fost discutii deschise intre reprezentatii Unitatii de Implementare si primarii comunelor din zona, cu privire la modalitatile concrete de derulare a lucrarilor dar mai ales de operare dupa finalizarea investitiilor.

top page

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României